Een leuke manier om de omgeving te zien was door een fietstocht te maken, in ieder geval, dat had ik gelezen. Dus ik ben op zoek gegaan naar een leuke organisatie die dit verzorgde en zo heb ik ik Banyan Tree Bike Tours gevonden. Alles via internet met hen geregeld en toen was het wachten op de tocht zelf.

Rond 8 uur ‘s ochtends werden we opgehaald bij onze villa door de chauffeur en de jongen die met ons zou fietsen die dag. Hij heeft heel veel indruk gemaakt maar z’n naam weet ik helaas niet meer. Na een korte rit kwamen we aan bij het startpunt van de tour. Daar begon de twijfel over de organisatie een beetje toe te slaan. De helmen roken als een vaatdoek die al te lang lag, en de fietsen zagen er niet heel betrouwbaar uit. Ook kwam daar nog bij dat de riempjes van Jack’s fietsstoeltje niet echt versteld konden worden, en deze met plastic zakjes zodanig strak gemaakt moesten worden zodat Jack vast genoeg zat om in slaap te kunnen vallen.. Juist, daar gaan we.

Maar de eerste indruk zei gelukkig niets over de rest van de tour. Wat was het gaaf, wat waren die jongens fantastisch en wat zie je ontzettend veel op deze manier. We zijn door prachtige rijstvelden gefietst, door kleine dorpjes, over drukke wegen. Ondertussen kregen vertelden onze gidsen honderduit over alles. We werden goed verzorgd en overal waar we wilden konden we stoppen voor foto’s. Er werd zelfs aan ons gevraagd of mensen met ons op de foto mochten, hilarisch!

Tussendoor hadden we een pauze van een uur bij een Kopi Loewak producent. Het was meer een soort kruising tussen een zeer dieronvriendelijke dierentuin/ kinderboerderij, maar wel interessant om te zien. Van kippen tot apen, er was van alles (in kleine kooitjes, dat wel) te zien. Verder lieten ze de verschillende stadia van de koffiebonen zien en hadden we een koffie en thee proeverij. Het was hoe dan ook lekker om even bij te komen van het fietsen.

Na de pauze hadden we nog een uur fietsen voor de boeg. Het werd ondertussen flink warm, dus we keken uit naar het einde. Uiteraard hadden wij de warmste dag van de hele vakantie uitgezocht voor dit avontuur. Het laatste stuk was dus zweten maar wel weer heel erg mooi. Als afsluiter hadden we een heerlijke lunch bij de eigenaar thuis. Dit samen met 2 Britse jongens die de wandel tour hadden gedaan, dus we konden ervaringen uitwisselen. Wij vonden het echt super!

Categorieƫn: Bali 2017Bali to do?

Geef een reactie