Het eten op Bali, wat een feestje! Wij hebben werkelijk van iedere maaltijd die we voorgeschoteld kregen genoten. Zo ook bij onze eerste echt Warung (lokaal eettentje) in Lovina, Jegeg genaamd. Wij zijn hier terecht gekomen door Tripadvisor, en man wat hadden die mensen gelijk. Super goed eten voor weinig geld. En, je had dus ook de mogelijkheid om hier een kookcursus te volgen. Dit had ik in mijn digitale zoektocht naar informatie over Bali ook al gezien maar na ons bezoek wist ik zeker dat ik dit wilde doen. Eens even kijken of ze dit bij konden brengen aan deze Hollandse recht toe recht aan keukenprinses.

1 nadeel, de cursus begon om 7 uur (u leest het goed) in de ochtend, en dat in de vakantie! Aangezien wij ook nog een klein half uur bij Lovina vandaan verbleven, kwam het er dus op neer dat ik om 6 uur de wekker moest zetten, niet te doen! Gelukkig kon ik tijdens de rit nog een beetje wakker worden. Eenmaal aangekomen in de Warung kon ik meteen bij eigenaresse Wayan achter op de scooter springen, door naar de markt om de producten in te slaan die voor de door mij gekozen gerechten nodig waren. Ik kan je zeggen, kleine culture shock!

Dit was niet een markt waar je over leest in, laten we zeggen, de Lonely Planet. Nope, dit was de markt waar de lokale bevolking zijn inkopen deed, en waar menig Europese maag waarschijnlijk van om zou draaien. Alles was vers, maar werd niet echt volgens de bij ons bekende richtlijnen uitgestald zeg maar. De vislucht kwam je tegemoet en de kippetjes werden met een bijl in hapklare brokken geslagen. Geen koelingen of iets dergelijks. Binnen een half uur waren alle ingrediënten ingekocht en konden we terug naar de Warung.

Na een kop thee was het tijd om echt aan de slag te gaan. In de keuken was een deel van de familie al aan het koken voor het restaurant. Zelfs vroeg in de ochtend rook het allemaal fantastisch. Het grootste gedeelte was vooral het snijwerk. Alles moest zeer fijn gesneden worden om daarna in de vijzel samen tot een kruiden pasta gemaakt te worden. Tip, ga geen armpje drukken met een Indonesische vrouw!  Wayan legde alles zeer goed uit en het was super leuk om een ochtend met haar in de keuken te staan. Ik kreeg de gerechten mee naar huis waar ik samen met Nick van mijn kookkunst heb kunnen genieten, haha. Het viel zeker niet tegen. De recepten krijg je achteraf per e-mail toegestuurd zodat je je er ook thuis nog een keer aan kunt wagen. Dit wanneer je alle ingrediënten kunt krijgen in ieder geval. Al met al een zeer geslaagde ochtend en zeker een aanrader.

Categorieën: Bali 2017Bali to do?

Geef een reactie