Dit wordt een topdag! Niet persé voor jullie om over te lezen, maar wel voor ons 😉
Vandaag liggen we op Cas Abao, naar mijn mening misschien wel het mooiste strand van Curacao.
Het is hier zo relaxed, het water zo blauw en het zand zo wit! Een strand uit het boekje, met alles wat je nodig hebt maar ook niet meer dan dat. Ideaal dagje strand vind je hier, echt waar.

Cas Abao

Na deze ultieme relaxdag, volgt een ultieme verwenavond. Nel, Nick en ik gaan uit eten, en er komt een oppas voor Jack.
Een beetje spannend vinden we dat wel, maar het is een bedrijf met goede recensies, een lieve oppas met veel ervaring, dus we hebben besloten het wel gewoon te doen. Ze had wat moeite om ons huis te vinden, maar eenmaal binnen kon het slijmen bij Jack (met eten, uiteraard) beginnen, en konden wij gaan. We hadden de chef’s table bij ‘Bij Blauw’ gereserveerd. Het restaurant ligt direct aan de zee welke wat wild was en aan onze tafel kon je nog net de golven niet koppen. Wát een mooie plek. Voor ons geen kaart maar 5 gangen de keuken zijn gang laten gaan. En dat kan ik iedereen van harte aanbevelen. Een super goed restaurant, met fantastisch personeel. Wat prijziger dan het gemiddelde restaurant op het eiland, maar het is toch vakantie, een beetje verwennen mag best.

De volgende dag hebben we ons kleine paradijsje niet verlaten, even helemaal niks!

Toen was het weekend, tijd om te dansen! En op zaterdag is dat toch wel het allerleukst bij Zanzibar.
Eerst lekker op een strandbedje, en zo tegen een uur of 4 loopt het strand vol voor het happy hour wat een uur later begint.
Super gezellig, lekker druk. En ook kwamen we nog een vriend van ons, en onze oude buren tegen, hoe leuk is dat!

Happy Hour!

Na de dansjes was het hoog tijd om bij ons favoriete restaurant op Curaçao te eten, Tinto. Het ligt naast Zanzibar, dus dat komt goed uit.

Onze laatste vakantiedag is alweer aangebroken. Veel te snel, al zal een vakantie bij ons, zeker op Curaçao, nooit lang genoeg kunnen duren! Na het uitgebreide ochtendritueel (wakker worden, zwemmen, ontbijten, zwemmen en voor Jack dan weer een tukkie) vertrekken we naar Mambo beach. Dat we hier vanavond willen eten (zondag, dus Hemingway) staat al vast, dus nu nog even een plekje zoeken om de rest van de tijd door te brengen. en dat blijkt meer dan prima te kunnen bij Chill. De naam omschrijft de strandtent perfect. Er zijn ligbedjes, picknicktafels en hangmatten, en dit alles in de schaduw van de palmbomen. Ook niet geheel onbelangrijk, er zijn hier meerdere gezinnen en dus kindjes om mee te spelen voor Jack. Helemaal geen straf dus om hier de dag door te brengen.

Chill

Tegen etenstijd lopen we naar Hemingway alwaar we de geslaagde zondagavond van vorige week herhalen. Ook de live band is weer aanwezig en Nel kan het dan ook niet laten om nog even los te gaan op de heerlijk salsa deuntjes. Weer een zeer geslaagde dag waar we pijn in het hart een einde aan moeten breien. Tijd om te slapen, morgen de spullen pakken en weer naar huis te vliegen.

Op naar Nederland, op naar onze hond, op naar het echte leven.


Geef een reactie