Het is de derde vakantiedag, hoog tijd om het strand op te zoeken. Tripadvisor is tijdens onze vakanties echt onze best vriend. Het zorgt er over het algemeen voor dat we onze dagen met leuke uitstapjes en restaurants kunnen vullen! Ook in de zoektocht naar een leuk strand bood het uitkomst, Konnos bay it is..

Op naar het strand

Een mooi strandje in een baai (je verwacht het niet met zo’n naam) dus met rustig water, bedjes en goede horeca. Waar Jack vorig jaar nog als de dood was voor zand, rolde hij zich er nu in om, weet niet welk van de 2 nou beter was 😉
Aan het einde van de dag het zand er in ons eigen zwembad afgespoeld en zo zat deze dag er al weer snel op.

De volgende dag zijn we naar het dorpje Omodos gereden. De rit er naartoe liep door de bergen wat voor prachtige uitzichten zorgde. Omodos zelf is een pittoresk dorpje wat ontzettend leuk is om doorheen te lopen en even op het plein op een terrasje te zitten. Met een uur heb je alles wel gezien dus ideaal als uitstapje met een peuter.

Één van de straatjes in Omodos

Het was de dag van de kleine dorpjes; ‘s avonds besloten we te gaan eten in Kalavasos, op zo’n 10 minuten rijden van ons appartement vandaan. We vertrokken op tijd want er zou ook een leuke speeltuin én de enige trein van Cyprus te vinden zijn en toevallig wordt in ieder geval 1 van ons heel blij van die dingen. De trein is een oude mijn-trein waar zo goed als alles vanaf gesloopt is en waar je niet in kan, maar desalniettemin stond Jack nog steeds te juichen. De speeltuin was een soort vijver geworden door de stortbui van die middag dus die hebben we bijna helemaal overgeslagen. Wel hebben we in de taveerne hier Jack zijn favoriete Cypriotische/Griekse gerecht gevonden, Moussaka! Gelukkig krijg je hier van alles veel meer dan genoeg, anders had Nick met honger naar bed gemoeten, er bleef weinig voor hem over!

Zo waren we alweer zonder het door te hebben ineens over de helft van onze vakantie, een week is ook eigenlijk veel te kort! Nog maar even vol genieten van de 2de helft dus, want het is hier heerlijk.

 


Geef een reactie