Nu we over iets meer dan twee weken op het vliegtuig stappen om bijna een hele maand door Thailand te reizen, bestaat een groot deel van de voorpret voor mij om te kijken wat er zoal gebeurt en te doen is op de plekken waar wij zullen verblijven. Voor mij betekent vakantie onder andere dat er niet te veel moet of vast staat, maar de lijstjes-man die ik ben houdt wel graag bij wat ik niet zou mogen missen of waar ik dat ene goede restaurant kan vinden. Ik vind het leuk om Facebook, Tripadvisor en de vele blogs die er te vinden zijn over reizen in Thailand af te struinen op zoek naar tips en suggesties. Vooral de blog ‘Tips Thailand’ (https://tipsthailand.nl/) staat boordevol informatie! Vele bestemmingen binnen Thailand zijn hier helemaal uitgeplozen en hebben ons goed geholpen om onze route door het land te bepalen.

Thailand is veel groter dan ik in eerste instantie dacht en de verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land alleen al zijn groot. Tijdens onze reis door Bali in 2017 (zie hier onze blog daarover) zijn we op vier plekken geweest. We hebben tussen de rijstvelden verbleven, aan de kust in het noorden maar ook op een Bounty-eiland en deze afwisseling veranderd voor mij een vakantie in een reis. Naar dit gevoel, het liefst in het kwadraat, waren we tijdens het plannen van onze trip naar Thailand opnieuw op zoek en dat heeft tot de volgende route geleid:

We vliegen direct vanuit Amsterdam naar Bangkok, maar bewaren de hoofdstad voor het laatste deel van onze vakantie en reizen door naar:

Ayutthaya 
Cultuur snuiven tussen eeuwenoude tempels en paleizen.

Pai
Mix van prachtige natuur en relaxte sfeer met veel backpackers, hippies en hipsters.

Chiang Mai
We blijven nog even in het noorden tussen bergen,  jungle en de vele watervallen.

Koh Tao
Naast het maken van mooie duiken, kijken we uit naar mooie stranden en baaien en cocktails in een hangmat.

Kao Sok
Beestjes kijken in een nationaal park met groot regenwoud en prachtig meer.

Koh Lipe
Klein paradijs in het zuiden van Thailand. Lekker duiken en chillen op een Bounty-eiland.

Bangkok
De laatste dagen brengen we  door in dit metropool, lekker fietsen en varen, biertjes drinken in een skybar en zoveel mogelijk streetfood proeven!

In totaal zijn we deze reis zo’n 80 uur onderweg om op onze bestemmingen te komen.
Vliegtuigen, (nacht)treinen, boten, taxi’s, minivans, tuktuks en fietsen, we gebruiken ze allemaal!
Ik denk dat we zo best een flink en vooral afwisselend deel van Thailand te zijn zullen krijgen,
we kijken er alledrie naar uit!

Wij zijn er klaar voor, nog maar 17 dagen wachten.


Geef een reactie