Eindelijk is het zover, het is 17 april en wij gaan naar Thailand. Al een jaar zijn we hier een soort van mee bezig; inlezen, data en duur bepalen, routes uitstippelen, hotels uitzoeken.. We hadden het er maar druk mee. Vanuit de reis naar Bali besloten om de koffers achter te laten en voor de backpacks te gaan. Ook in goed overleg met Jack de buggy thuis gelaten dus een soort van licht op vakantie met 2 backpacks à 11 kilo per stuk, 2 daypacks, Jack z’n tent die er voor zorgt dat we overal aan een 2 persoonskamer genoeg hebben en Jack z’n eigen backpack waar ie z’n speelgoed in mee neemt.

Onderweg!

Na nog een ochtend druk te zijn geweest zijn we rond half drie naar Schiphol gegaan. Beetje rond banjeren, 2 biertjes en een fristi om de vakantie in te luiden en daarna langzaam maar zeker richting de gate. We kwamen tegen het einde van het boarden aan en zaten dus binnen 5 minuten op ons plek. Daarna helaas nog wel een half uur stil gestaan maar de filmpjes konden al bekeken worden, en dat is toch een beetje waar het Jack allemaal om ging dus ons hoor je niet klagen. Voor het eerst heb ik een kindermaaltijd voor hem aangevraagd wat resulteerde in een hamburger en de slapste patat die ik ooit heb gezien. Voor hem is het alleen maar een aanvulling op het reeds begonnen feest, dus een goede keus geweest. We hebben een nachtvlucht heen en onze kleine wereldreiziger gaat netjes slapen zodra de lichten uit gaan, hij weet ondertussen hoe het werkt zullen we maar zeggen.

Filmpjes kijken en hamburgers eten, wat een feest.

Toen het ontbijt werd geserveerd hebben we meneer maar eens wakker gemaakt, en kort daarna zette de piloot de landing in, top reis gehad dus! Eenmaal op het vliegveld doorgelopen naar de 2de immigratie post, aangezien we hadden gelezen dat het daar veel minder druk zou zijn. Helemaal waar, en we werden ook nog eens uit de rij gehaald omdat we ons excuuskind bij ons hadden. Zelfde kind zorgde er dan jammer genoeg weer niet voor dat de bagage eerder op de band lag maar hey, kleinigheidje hou je toch. Terwijl ik op de tassen wachtte hebben de mannen een simkaartje gehaald zodat we overal internet zouden hebben, en daarna zijn we de kelder ingelopen om euro’s te wisselen voor baht’s. Wederom na een tip gelezen te hebben die aangaf op die manier een stuk meer geld voor je geld te krijgen.

Ons eerste guesthouse, Goodmorning by Tamarind

 Wij hebben er heel bewust voor gekozen om in eerste instantie niet in Bangkok te blijven, maar door te reizen naar Ayutthaya. Rustig beginnen in plaats van meteen de meest chaotische plek van het land binnen te stappen. Op zoek naar een taxi dus. Onze taxi chauffeur was zeer gecharmeerd van onze kleine blonde man en liet dit zien door hem een dikke knuffel (aaah kijk nou hoe leuk) en een kus op z’n mond (uhm, Jack, kan je zeggen ‘no kisses please’??) te geven. Na een rit van 5 kwartier (waarvan Jack er 1 heeft mee gemaakt, en wij er stiekem allebei minstens 1 hebben gemist) kwamen we aan bij ons eerste ‘Thailand huis’. We hebben de tassen op de kamer gedumpt en zijn een rondje gaan lopen.. Wat een hitte! We wisten dat we in het heetste seizoen in Thailand zouden zijn, en ook hoe heet dat dan daadwerkelijk zou zijn, maar potverdikkie, wat is het heet! Daar moet een Nederlands lijf zo net na de winter toch even aan wennen. We liepen al snel tegen de eerste tempel aan, de Wat Ratchaburana, en hebben meteen maar een sarong omgebonden om deze van dichtbij te bekijken. Op de weg terug zijn we de airco van een klein tentje ingedoken en hebben we heerlijk af zitten koelen  met een mango smoothie, zo redden we het laatste stukje terug wel.

Wat Ratchaburana

Na terugkomst in het guesthouse een snelle douche gepakt en op zoek gegaan naar een restaurantje om aan de eerste Thaise maaltijd te beginnen. En hier werd ons duidelijk dat dit een fantastische reis ging worden: wat is het allemaal lekker en zo vol van smaak! En zo was de eerste dag alweer voorbij. Al met al een prima begin eigenlijk zo.

En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!

 


Geef een reactie